Зеленський подякував захисникам за знищення системи ППО окупантів у Криму

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський привітав СБУ і ВМС зі знищенням системи ППО окупанта на землі українського Криму.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський подякував СБУ і ВМС за знищення у тимчасово окупованому Криму системи російського комплексу ППО С-400 14 вересня.

Про це він сказав у зверненні за підсумками 568-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Є за що особливо відзначити Службу безпеки України, весь склад служби і наші військово-морські сили. Я дякую вам за цей сьогоднішній тріумф. Знищено систему ППО окупантів на землі нашого Криму. Дуже вагомо», – підкреслив Зеленський.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Вперше саме сьогодні наша держава відзначила день танкістів. Відзначив наших воїнів-танкістів державними нагородами. Я дякую всім українським танкістам! І дуже важливо, що наші танкові війська постійно прогресують – навчаються й застосовують у бою все більш передові й сучасні танки. Будуть і «Абрамси» під українськими знаменами – постійно додаємо сили нашим воїнам.

  • Відзначу спільну роботу очільника Міноборони Рустема Умєрова з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцeм щодо такої нової інституції, як військовий омбудсмен. Це справді потрібно. Потрібно, щоб була потужна система правозахисту воїнів у самому секторі оборони.

  • Зустрівся сьогодні з представниками української єврейської громади – рабинами з різних міст України, з нашими воїнами. Дуже тепла зустріч напередодні свята Рош га-Шана.

  • Хороший результат є сьогодні у нашій співпраці з Міжнародним кримінальним судом. Результат, який точно наближає відповідальність за російські злочини війни. В Україні запрацював польовий офіс Міжнародного кримінального суду, і це найбільше представництво суду за межами Гааги.

Нагадаємо, у четвер, 14 вересня, унаслідок ракетного удару в Криму було знищено російську систему ППО С-400 «Тріумф» вартістю 1,2 млрд доларів.

Крім того, вночі 13 вересня у Севастополі під удар потрапив морський завод, а також російські кораблі у Чорному морі. У Головному управлінні розвідки підтвердили, що в результаті було пошкоджено великий десантний корабель та підводний човен ворога.

Після цього в ОК «Південь» заявили, що удар по кораблям Чорноморського флоту росії в Севастополі є лише одним із елементів великої операції Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: