Зеленський планує зустрітися з Байденом у США – ЗМІ

Читать на русском
Наступного тижня у Білому домі планують проведення двосторонньої зустрічі між Джо Байденом і Володимиром Зеленським.
Фото: Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський планує наступного тижня відвідати Генасамблею ООН у Нью-Йорку та зустрітися з президентом США Джо Байденом.

Про це повідомляє NBC News.

«Президент України Володимир Зеленський планує взяти участь у Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня», – йдеться у матеріалі.

За інформацією видання, поки що невідомо, чи відбудеться зустріч Байдена і Зеленського в Нью-Йорку чи в Білому домі. Адміністрація президента США від коментарів відмовилась.

Видання CNN, посилаючись на чиновників, знайомих із планами, також повідомило про майбутню зустріч Зеленського з Байденом.

За даними журналістів, Байден та Зеленський планують виступити перед Генасамблеєю у вівторок, 19 вересня.

Зазначимо, востаннє президенти України та США зустрічалися у липні під час саміту НАТО у Вільнюсі.

На початку серпня повідомлялося, що Зеленський може поїхати на засідання Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

21 грудня 2022 року президент України Володимир Зеленський відвідав США з першим після лютневого початку повномасштабних бойових дій закордонним візитом.

20 лютого 2023 року Байден відвідав Київ з несподіваним візитом та зустрівся з українським лідером Володимиром Зеленським.

Крім того, на початку вересня 2023 року Київ відвідав держсекретар США Ентоні Блінкен – втретє з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Він, зокрема, заявив, що Україна отримає 1 млрд доларів для посилення контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: