У Повітряних силах натякнули, якими ракетами вдарили по кораблям у Севастополі

Читать на русском
На озброєнні ЗСУ зараз знаходяться як британські ракети Storm Shadow, так і французькі Scalp.
t.me/MykolaOleshchuk

Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук відповів, чим Україна могла атакувати бухту в Севастополі і які ракети можуть бути на озброєнні ЗСУ у майбутньому.

Про це Олещук розповів у Telegram.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, британські та французькі журналісти цікавляться, яким типом крилатих ракет українські пілоти відправили кораблі «Мінськ» та «Ростов-на-Дону» слідом за «Москвою».

«Доповідаю! В авіації Повітряних Сил є два типи крилатих ракет, надані партнерами для боротьби з окупантом. Британські Storm Shadow ми підвішуємо під ліве крило Су-24М, французькі Scalp – під праве. Обидві ракети чудово працюють, без шансів для окупанта!», – написав генерал-лейтенант.

Олещук додав, що під крилами українських бомбардувальників знайдеться місце і для німецької ракети Taurus. За його словами, тоді «гру в міста» можна буде продовжити ще ефективніше.

Нагадаємо, у ніч на 15 вересня росіяни випустили у напрямку Хмельницької області 17 дронів. Сили ППО збили усі безпілотники.

13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі. Було пошкоджено дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» та десантний корабель «Мінськ». У ЗМІ повідомлялося, що атака на Севастополь була здійснена ракетами Storm Shadow.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: