У ГУР підтвердили пошкодження десантного корабля та підводного човна у Севастополі – ЗМІ

Читать на русском
Внаслідок атаки на Севастополь було пошкоджено російський великий десантний корабель та підводний човен. Це підтверджують українська розвідка та OSINT-аналітики.
Фото: Михайло Розвожаєв

Внаслідок атаки на окупований Севастополь у ніч на 13 вересня було пошкоджено російський великий десантний корабель та підводний човен.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в українській розвідці.

«Є пошкодження судноремонтного заводу ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо зараз підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна», – повідомили співрозмовники у ГУР.

OSINT-аналітик М.Т. Андерсон припустив, що були пошкоджені десантний корабель «Ропуча» і підводний човен KILO.

Російський Telegram-канал SHOT пише, що було пошкоджено дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» та великий десантний корабель «Мінськ».

Російське видання «Агентство» пише, що удару було завдано по майбутньому російському центру будівництва морських безпілотників. Севастопольський морський завод, який є головним ремонтним заводом Чорноморського флоту рф, з 2024 року мав відновити будівництво нових кораблів та суден. Крім того, окупаційна влада обговорювала можливість перетворення заводу на центр розвитку саме безпілотних надводних та підводних апаратів.

Нагадаємо, цієї ночі в окупованому Севастополі пролунали вибухи і почалася пожежа.

У Міністерстві оборони росії заявили, що по місту було завдано удару 10 крилатими ракетами і 3 морськими дронами. В результаті було пошкоджено два кораблі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: