У ССО розкрили нові подробиці атаки на Севастополь

Читать на русском
Операторів ССО залучили для ідентифікації цілей, наведення та коригування вогню по бухті в Севастополі.
Фото: Михайло Развожаєв

Здійснити атаку на тимчасово окупований Севастополь у Криму, де було знищено два російські кораблі, допомогли бійці Сил спеціальних операцій. Вони розповіли нові деталі.

Про це повідомило Командування ССО ЗСУ у суботу, 16 вересня.

У Повітряних силах натякнули, якими ракетами вдарили по кораблям у СевастополіНа озброєнні ЗСУ зараз знаходяться як британські ракети Storm Shadow, так і французькі Scalp.

Як повідомляється, військові отримали інформацію з кількох джерел про ймовірне розташування великого десантного корабля «Мінськ» та дизель-електричного підводного човна «Ростов-на-Дону» на судноремонтному заводі в Севастополі.

Операторів ССО залучили для ідентифікації цілей, наведення та коригування вогню. На човнах група підійшла до безпечного місця і завдяки підводним засобам дісталася берега. На місці воїни за допомогою спеціальних розвідувальних засобів ідентифікували ціль, здійснили наведення та коригування вогню, а потім підтвердили знищення кораблів.

«Зазначений матеріал публікується через певний час, враховуючи операційну безпеку і змушуючи ворога зрозуміти, що вже немає ніде безпечного місця для них», - зазначили у ССО.

Нагадаємо, 13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі. Було пошкоджено дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» та десантний корабель «Мінськ», які стояли в бухті. Того ж дня з'явилися фото пошкоджених кораблів рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: