У Міненерго відповіли, чи планують застосовувати графіки відключення світла з жовтня

Читать на русском
На сьогоднішній день у жодній з областей України не планують застосовувати графіки відключення електрики. Але це можливо, якщо виникнуть нові пошкодження енергоінфраструктури.
vin.gov.ua

У ЗМІ було поширено недостовірну інформацію про застосування в Україні графіків відключення електроенергії з 1 жовтня. Поки відключення світла в жодній області не плануються, але вони можливі у разі пошкодження енергетичної інфраструктури через обстріли.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Підготовка енергосистеми до зими на фінішній прямій: Шмигаль повідомив деталіГлава Кабміну розповів, що зроблено перед новим опалювальним сезоном, до якого залишилося трохи більше місяця.

У міністерстві повідомили, що зараз електроенергетична, вугільна, нафтогазова галузі посилено готуються до нового опалювального сезону, також триває ремонтна кампанія на об'єктах енергетики. Завдяки цьому країна повністю буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії. Виробництва електроенергії також буде достатньо.

«Тому застосування відключень з 1 жовтня в будь-якому регіоні країни не планується. Однак відключення споживачів можливі у випадку пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону. Враховуючи, що торік у деяких регіонах виникали ситуації із несправедливим розподілом електроенергії між споживачами, операторами системи розподілу були розроблені та заздалегідь опубліковані графіки можливих відключень, які можуть бути застосовані виключно у разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання», – заявили в Міненерго.

Нагадаємо, за час минулого опалювального сезону росіяни випустили понад 1200 ракет та дронів по ключових енергетичних об'єктах України.

Цієї осені та взимку, прогнозують у розвідці та ЗСУ, атаки на об'єкти української енергетики можуть повторитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: