Чи можливі нові атаки рф на енергосистему цієї осені – у ЗСУ дали відповідь

Читать на русском
У ЗСУ припускають, що російські військові можуть знову розпочати обстріли об'єктів української енергетики у жовтні чи листопаді.
Юрій ІгнатФото: Медіацентр

Російські військові можуть знову почати атакувати об'єкти української енергетики цієї осені. Ворог може діяти вже за відомою схемою – обстріл ракетами та дронами одночасно.

Таке припущення висловив речник Командування Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в інтерв'ю РБК-Україна.

Йому було поставлено запитання: чи можливо, що з осені, наприклад, з жовтня, росіяни знову системно обстрілюватимуть наші об'єкти енергетики.

За словами Ігната, такий варіант розвитку подій виключати не можна.

«Не виключено, тому що об'єкти енергетики атакують не лише крилатими ракетами, а й дронами-камікадзе. Завжди ж дрони летіли по підстанціям. Ми бачимо, що дрон може величезну шкоду завдати, якщо потрапляє у вразливе місце», – сказав він.

Спікер зазначив, що Україна знає про будівництво в росії заводів з виробництва FPV-дронів. Також йде нарощування виробництва «Ланцетів», які дошкуляють саме українській ППО та б'ють по військовій техніці.

«Крім того, вони хочуть збирати в себе «шахеди»...Тому далекобійна високоточна зброя нарощуватиметься противником. Бачимо, що виробництво ракет теж триває», – додав Ігнат.

Також він припустив, що, можливо, у росіян будуть якісь паузи для підготовки удару по Україні.

Нагадаємо, Юрій Ігнат розповів, скільки у росії залишилося ракет і які з них ще виробляються.

Раніше повідомлялося, скільки ракет і дронів росіяни випустили по ключових енергооб'єктах України минулої зими та восени.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: