Українців закликали не поспішати позбавлятися генераторів

Читать на русском
Ніхто не може знати наперед, чи повторяться блекаути через атаки росіян навесні та взимку 2023 року.
фото Укренерго

Поки не можна точно сказати, чи повторяться блекаути через атаки росіян восени та взимку 2023 року. Тому українцям зараз не потрібно позбавлятися генераторів.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький у програмі «Підкаст на 11 каналі».

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

Він зазначив, що ремонт пошкодженого обладнання та модернізація інфраструктури продовжуються. Але українцям треба бути готовими до будь-яких сценаріїв цієї зими.

«Ніхто зараз не може сказати, чи будуть блекаути, так само як і ніхто не може дати гарантію, що все буде нормально і ми спокійно, стабільно, в розслабленому режимі пройдемо зиму», - сказав Кудрицький.

За його словами, ситуація залежатиме від того, які атаки будуть взимку, наскільки вони будуть масовані, куди російські окупанти будуть здатні потрапити і яким буде характер пошкоджень.

Кудрицький додав, що продавати генератори не потрібно. Краще купити трохи пального і зробити техогляд пристроїв і краще, «щоб вони були під рукою».

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ спрогнозували, чи повторяться ракетні атаки росіян цієї осені та взимку. Також повідомлялося, скільки ракет та дронів росіяни випустили по ключовим енергооб'єктами України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: