Блогер-мільйонник наводив російські ракети на Миколаїв – СБУ

Читать на русском
Служба безпеки викрила нові злочини проти України прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки.
фото СБУ

Служба безпеки викрила нові злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки, який ховається на території рф.

Про це 15 вересня повідомила пресслужба СБУ.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Як повідомляється, співробітники СБУ задокументували його участь у проведенні інформаційно-психологічних операцій проти України на замовлення російських спецслужб.

Встановлено факти причетності Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення росії.

Для наведення ворожої зброї на місто фігурант отримував розвіддані від свого інформатора - екскерівника Миколаївської окружної прокуратури, який відбуває довічне ув'язнення за держзраду.

Одержані від посадовця відомості Подоляка переправляв своїм «кураторам» з російських спецслужб. Найбільше окупантів цікавили локації Сил оборони та наслідки ворожих «прильотів» на території міста.

Також прокурор-зрадник «зливав» окупантам дані про російських військовополонених та інформацію про добові паролі на українських блокпостах.

За даними слідства, комунікація між Подолякою та його інформатором проходила через Telegram-канал за допомогою текстових повідомлень.

Слідчі додатково повідомили блогера про підозру у держзраді.

Раніше співробітники СБУ вже повідомили йому про підозру за п'ятьма статтями ККУ. Оскільки фігурант ховається від правосуддя на території росії, продовжуються комплексні заходи щодо притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, раніше блогеру Шарію повідомили про ще одну підозру в держзраді. А полтавського блогера, який ображав військових, відправили до СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: