Поширював фейки про війну: затримано іноземного блогера від russia today

Читать на русском
СБУ затримала в Україні іноземного блогера, який працював на російський пропагандистський телеканал russia today та розповсюджував у ЄС фейки.

СБУ затримала в Україні іноземного блогера, який працював на російський пропагандистський телеканал russia today та розповсюджував у ЄС фейки про війну Росії проти України.

Про це повідомила пресслужба СБУ 10 листопада.

Кого дивляться українці під час війни: топ вітчизняних YouTube-блогерів із найбільшою аудиторієюТоп українських YouTube-блогерів, які висвітлюють війну з росією, із найбільшою кількістю підписників – на інфографіці.

«Служба безпеки викрила чотирьох ворожих інтернет-агітаторів у Чернігівській і Дніпропетровській областях. Серед затриманих – іноземний блогер, який працював на заборонений російський телеканал «russia today» і нав’язував кремлівську пропаганду жителям Євросоюзу», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, блогером виявився громадянин однієї із європейських країн. Для пропаганди він використав власні Ютуб- та Телеграм-канали, загальна аудиторія яких склала понад півмільйона передплатників.

Іноземець у своїх соцмережах підтримував збройну агресію рф і виправдовував військові злочини окупантів проти цивільного населення. Також він поширював дезінформацію з фронту та закликав країни ЄС обмежити допомогу Україні.

Зловмисник прибув до України та оселився на Чернігівщині. Після початку повномасштабного вторгнення він почав виконувати «редакційні завдання» кремлівського рупора зі збору матеріалів для підготовки та випуску замовних сюжетів про війну в Україні.

Блогер залучив свою співмешканку, яка допомагала йому «монтувати» фейкові новини для зарубіжних інтернет-користувачів.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені групою осіб) ККУ.

Ще двох ворожих пропагандистів викрито на Дніпропетровщині. Одна з них – мешканка Покрови, інший проросійський агітатор – мешканець Новомосковська.

Нагадаємо, у ГУР повідомляли, що російським пропагандистам видали нові методички.

Секретар РНБО Олексій Данілов жорстко відповів пропагандистці рф симоньян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: