Скандал зі зривом української атаки у Криму: у Сенаті США вимагають провести розслідування щодо Маска

Читать на русском
Член комітету Сенату США зі збройних сил зажадала провести розслідування щодо Ілона Маска та SpaceX через інформацію про зрив української атаки в Криму.
Getty Images

Американський сенатор-демократ Елізабет Воррен зажадала провести розслідування щодо Ілона Маска та компанії SpaceX через скандал із блокуванням супутникової мережі Starlink під час атаки України на російський флот у Криму.

Про це пише Bloomberg.

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

«Конгресу необхідно розслідувати, що тут сталося, і чи є у нас адекватні інструменти, щоб гарантувати, що зовнішня політика проводиться урядом, а не одним мільярдером», – заявила Воррен.

Воррен, яка є членом Комітету збройних сил, також хоче, щоб Міністерство оборони вивчило свої контрактні відносини з компанією.

Голова комітету із збройних сил Джек Рід також стурбований цією проблемою.

Нагадаємо, в біографії Ілона Маска, уривок якої оприлюднив телеканал CNN, говорилося, що він минулого року завадив українській атаці на російський військово-морський флот, таємно відключивши Starlink біля узбережжя Криму.

Маска відповів, що не відключав Starlink біля Криму, але відмовив Україні у проханні його там активувати.

В українській розвідці заявили, що інформацію про зрив Маском атаки на російський флот потрібно ретельно перевірити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: