До грудня в енергосистему додадуть потужності – Шмигаль

Читать на русском
Україна вже зараз готується до холодів та, можливо, непростої зими. Влада планує до грудня посилити енергосистему.
kmu.gov.ua

Україна вже зараз готується до холодів та, можливо, непростої зими. Влада планує до грудня додати в енергосистему 2,9 ГВт потужності.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду у вівторок, 1 серпня.

Серпень буде складним для енергосистеми: Укренерго назвало причинуВ енергосистемі України у серпні передбачаються дуже обмежені можливості покриття високого споживання.

«Готуємось до зими та відновлюємо енергетику: генерацію, мережі розподілу, теплоелектростанції, ТЕЦ, котельні. До грудня плануємо додати до енергосистеми 2,9 ГВт потужності», – сказав прем'єр.

За його словами, водночас триває процес захисту об'єктів від ворожих атак.

«Один із способів захисту – децентралізація генерації. Її мобільність – запорука безпеки. Російські терористи атакуватимуть насамперед статичні великі електростанції, але не зможуть вразити пересувні невеликі об'єкти», – заявив прем'єр.

Шмигаль також розповів, що сьогодні уряд спрощує процедуру встановлення мобільних генеруючих газотурбінних установок та супутньої інфраструктури.

Крім того, Кабмін знімає бюрократичні перепони для повітряних ліній електропередачі та підстанцій. Це має прискорити енергетичне відновлення та створить менш уразливу для ворога систему.

Нагадаємо, в Міненерго розповіли, яка частина енергосистеми України постраждала через обстріл Росії. У ЗСУ прогнозували, чи можливі нові атаки рф на енергосистему цієї осені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: