У ГУР спрогнозували тактику російських обстрілів України восени

Читать на русском
Росіяни вже вивчають енергетичні об'єкти України, шукають їх уразливі місця та розташування систем ППО. У ГУР вважають, що масованих обстрілів – по 70-100 ракет – вже не буде, а будуть комбіновані атаки.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія вже готується до обстрілів України восени, зокрема, проводить розвідку об'єктів енергетичної інфраструктури – шукає їхні уразливі місця та розташування систем ППО, щоб скласти оптимальні маршрути для пусків. Тактика рф при обстрілах залежатиме від того, наскільки правильно вона визначить критичні для України об'єкти.

Про це РБК-Україна розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

За словами Скібіцького, це може бути 1-3 удари, спрямовані на знищення одного об'єкта. Або ж масований удар різними видами озброєння – безпілотниками та ракетами.

«Однак таких масованих обстрілів, як це було у жовтні, листопаді, грудні, коли вони випускали по 70-100 ракет одночасно – найімовірніше, вже не буде. Росіяни усвідомлюють, що вони можуть не досягти своєї мети, а лише виснажать свої запаси, як це було минулого року», – вважають у ГУР.

Ще однією ймовірною схемою обстрілів у розвідці вважають комбінований залп – пуск 10-30 різних ракет, а також значну кількість «шахедів».

Раніше в ГУР назвали приблизну кількість ракет у запасі у росії.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ також вважають, що восени росіяни можуть знову почати атакувати об'єкти української енергетики.

На думку Юрія Ігната, цього разу ворог випускатиме більше дронів, ніж ракет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: