Президент Бразилії заявив, що «ані путін, ані Зеленський» не готові обговорювати мир

Читать на русском
На думку президента Бразилії, ні путін, ні Зеленський не готові до миру. А Бразилія продовжить зусилля щодо пошуку шляхів проведення мирних діалогів.
Reuters

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що володимир путін і Володимир Зеленський не готові до мирних переговорів.

Його цитує Brasil de Fato.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Бразилія входить до списку країн, які шукають спосіб використовувати слово «мир». Обидві сторони перебувають на етапі «я виграю, я збираюся перемогти», розумієте? А тим часом люди гинуть», – сказав він.

Лула да Сілва також розкритикував бездіяльність Ради Безпеки ООН у зусиллях щодо запобігання початку війни: «Якби Рада Безпеки ООН поводилася як глобальне правління, яке поважає колектив країн світу, можливо, ми дійшли б висновку, що не повинно бути війни, росії не потрібно вторгатися в Україну».

Він додав, що Бразилія продовжуватиме свої зусилля щодо пошуку шляхів проведення мирних діалогів. «Бразилія продовжуватиме шукати мир, намагаючись знайти спосіб, щоб коли люди втомляться від війни і захочуть комфорту, зупинити війну», – сказав президент.

Нагадаємо, на думку Володимира Зеленського, Бразилія та особисто президент країни Лула да Сілва могли б допомогти Україні з реалізацією Формули миру.

Бразилія вже підтвердила участь у саміті у Саудівській Аравії з питань миру в Україні.

Раніше Лулу да Сілва заявив, що «світ втомився» від війни рф проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: