Президент Бразилії побачив «глобальну втому» від війни в Україні

Читать на русском
Президент Бразилії Лула да Сілва вважає, що світ починає втомлюватися від війни в Україні і незабаром треба буде вести переговори.
Reuters

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що «світ втомився» від війни росії проти України.

Він сказав про це під час візиту на саміт Євросоюзу та Латинської Америки, передає Bloomberg.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Світ починає втомлюватись. Країни починають втомлюватися. Тож настане момент, коли буде мир. І тоді має бути група країн, здатних розмовляти з росією та розмовляти з Україною», – сказав Лула у Брюсселі.

На дводенному саміті лідерів Європейського союзу, країн Латинської Америки та Карибського басейну не змогли погодити спільну заяву через розбіжності щодо згадки про російське вторгнення в Україну. Підписати заяву, в якій засуджуються дії рф, відмовилася, зокрема, Нікарагуа. Президент Бразилії, нагадує агентство, також уникає називати Москву головним винуватцем конфлікту.

За словами офіційних осіб, на саміті небажання Лули прийняти будь-які різкі формулювання на адресу росії розчарувало країни ЄС і зміцнило позиції латиноамериканських країн, включаючи Кубу та Венесуелу, які виступали проти жорсткої позиції.

Раніше Лула да Сілва заявив, що «конфлікт» в Україні не має військового рішення.

Нагадаємо, у квітні він також виступив за переговори між Україною та росією. За словами президента Бразилії, путін «не може захопити територію України», але «можна обговорити Крим».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: