У ЗСУ заявили про вдале просування українських військ у районі Роботиного

Читать на русском
Збройні сили України продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку. Захисникам вдалося звільнити ще 1,5 кв. км території.
Главком

Українські військові продовжують просуватися на Мелітопольському напрямку. ЗСУ вдалося визволити ще 1,5 квадратні кілометри території.

Про це речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомляє в ефірі телемарафону.

«Ми продовжуємо невеликі просування у районі Роботиного. Звільнено ще близько 1,5 кілометра квадратних нашої української території», – відзначив він.

При цьому українські військові стримують атаки ворога у Донецькій області, зокрема на Мар'їнському напрямку.

«А у районі Мар’їнки українські військові відбили близько 15 спроб атак ворога. Окупанти не полишають спроб взяти ті руїни, які раніше були містом Мар'їнка», - зазначив речник.

Згідно з його словами, окупанти продовжують використовувати тактику «м'ясних штурмів», щоб відбити втрачені позиції або ж прорвати оборону ЗСУ. Штупун додав, що загальні втрати ворога за добу на Таврійському напрямку склали 226 осіб, у полон здалися 5 окупантів.

Варто зазначити, що останнім з нещодавно деокупованих населених пунктів було саме Роботине.

Нагадаємо, що окупаційні війська протягом суботи, 9 весресня, вели безуспішні наступальні дії на сході та на півдні України, відбулося понад 30 бойових зіткнень.

Також ЗМІ повідомили, що українські захисники увійшли в тимчасово окуповане село Новомайорське Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: