В ООН далекі від розуміння, що відбувається в Україні – Подоляк

Читать на русском
ООН на чолі з Антоніу Гутеррешем не зацікавлені у справедливому завершенні війни в Україні та не розуміють у повному обсязі, що відбувається насправді, заявив Михайло Подоляк.
Радник голови Офісу президента України Михайло ПодолякФото: radiosvoboda.org

В ООН до кінця не розуміють, що за війна триває в Україні та до чого може призвести прагнення піти на поступки росії в обмін на продовження «зернової угоди».

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

«В ООН не усвідомлюють, що це за війна. Там не можуть збагнути, до чого така позиція – скасування санкцій для росії в обмін на відновлення «зернової угоди» – може призвести. Ця позиція заохочує рф продовжувати війну, максимізувати її та збільшити її масштаб, збільшити атаки по цивільній інфраструктурі тощо», – наголосив він.

За його словами, за рахунок України ООН хоче піти назустріч росії, яка свідомо порушує статутні документи ООН і принципи міжнародного права.

«ООН дійсно толерує позицію рф та робить це регулярно», – заявив Подоляк.

Також він прокоментував слова генсека ООН Антоніу Гутерреша про «бажання України та росії продовжувати війну».

«Це вказує на позицію Гутерреша як людини, яка абсолютно свідомо не розуміє, що відбувається в Україні. Абсолютно не зацікавлена у тому, щоб ця війна закінчилась справедливим фіналом і залежна від російської точки зору на цю війну», – підкреслив посадовець.

Нагадаємо, на початку вересня генсек ООН Антоніу Гутерреш направив Кремлю пропозиції щодо поновлення зернової угоди.

8 вересня ЗМІ дізналися, які поступки запропонувала росії ООН в обмін на відновлення «зернової угоди».

Після цього в МЗС України заявили, що міжнародне співтовариство має працювати над поверненням росії до виконання своїх зобов'язань, а не пропонувати агресорові поступки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: