Президент доручив оновити систему державних свят та пам’ятних дат

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський доручив державним інституціям переглянути систему державних свят та пам’ятних дат.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив державним інституціям переглянути систему державних свят та пам’ятних дат.

Про це йдеться у його зверненні.

Президент наголошує, що в Україні існує багато проблемних моментів у цьому питанні, зокрема, збіги свят, відсутність свят для важливих професійних спільнот тощо.

«Вже багато років у другу суботу вересня в нашій країні відзначають свій день одночасно дві професійні спільноти. Це День фізичної культури і спорту та День українського кіно. І подібних збігів у нашому календарі надто багато», – заявив він.

Зеленський зазначив, що наступного року, у травні, буде День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу і День науки, які припадають на один день. За його словами, це приклад неприпустимого змішування сенсів. Тоді як деякі професійні спільноти, наприклад, історики, не мають свого професійного дня, хоча їхня робота заслуговує на повагу і увагу.

«Власне, я доручив уряду України, відповідним державним інституціям переглянути всю цю систему державної уваги й оновити її справедливо й логічно», – додав президент.

Нагадаємо, Православна Церква України перейшла на новоюліанський календар. У зв'язку з цим зміняться дати деяких свят та постів.

Докладніше про те, як змінився календар свят з 2014 року – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: