У Раді пропонують відзначати День подяки в Україні

Читать на русском
День подяки пропонують святкувати в Україні 22 жовтня. Такий законопроєкт зареєстровано у парламенті.
lifestyle.segodnya.ua

У Верховній раді зареєстровано законопроєкт щодо встановлення нового свята в Україні – Дня подяки.

Автором законопроєкту №9574 є нардеп від «Слуги народу» Георгій Мазурашу.

Календар свят та пам'ятних дат в Україні: що змінилося за час війни з росієюЯкі нові свята з'явилися в Україні за часів війни за росією, які свята перенесли на інші дати – на інфографіці.

Він пропонує святкувати День подяки 22 жовтня та зробити його державним вихідним.

«Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття подяки на загальнонаціональний рівень (як це зроблено у деяких високорозвинених країнах), коли кожна людина матиме офіційну можливість висловити подяку всім тим, кому вона хоче це зробити. Чому саме 22 жовтня? Осіння пора, багата на врожай овочів та фруктів, сприятиме запровадженню традиції проводити це свято за святковим (сімейним) столом», – так Мазурашу аргументував свою пропозицію.

Він також нагадав, що 22 жовтня у світі відзначають День змін на краще (National Make A Difference Day) – свято, присвячене тому, щоб люди мали змогу спільними зусиллями змінити світ на краще.

Зазначимо, що за даними громадянської мережі ОПОРА, за три роки роботи парламенту дев'ятого скликання саме Мазурашу приєднався до розробки найбільшої кількості законопроєктів.

Нагадаємо, 28 липня президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає зміну дат трьох державних свят – Різдва, Дня Української Державності, Дня захисників та захисниць України.

«Слово і діло» склало календар свят та пам'ятних днів, дати яких змінилися за час війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: