У Білорусі розібрали вже половину табору «вагнерівців» – Гаюн

Читать на русском
У Білорусі вже демонтували більше половини табору найманців російської приватної військової компанії Вагнер.
фото РІА Новини

У Білорусі вже демонтували більш ніж половину табору найманців російської приватної військової компанії «Вагнер», засновник якої загинув в авіакатастрофі. Роботи з розбору наметів продовжуються.

Про це повідомила моніторингова група Білоруський Гаюн у Telegram.

ПВК «Вагнер» у Білорусі: скільки найманців та техніки прибуло до країниУ Білорусь прибуло вже 5 тисяч найманців Вагнера та 14 колон техніки. Докладніше – на інфографіці.

Як повідомляється, у таборі ПВК Вагнер у селі Мета під Осиповичами триває активний демонтаж наметів, який розпочався ще 28 липня.

За даними моніторингової групи, до початку демонтажу табір налічував близько 292 наметів (включно з наметами для господарських потреб), а на сьогодні розібрано вже понад 160 одиниць, тобто 55%.

З моменту останніх супутникових знімків за 23 серпня прибрали ще понад 60 наметів. Найактивніший період демонтажу припав на кінець серпня.

Станом на 8 вересня табір ПВК налічує близько 130 наметів або близько 45% від початкової кількості.

Нагадаємо, «вагнерівці» перебралися до Білорусі після невдалого бунту в рф на чолі з їхнім ватажком Євгеном Пригожіним. Водночас у ГУР досі не можуть підтвердити загибель Пригожина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: