У ГУР досі не можуть підтвердити загибель Пригожина

Читать на русском
ГУР може підтвердити смерть командира ПВК Вагнер Дмитра Уткіна, а ось щодо загибелі Євгена Пригожина ще є питання.
фото Укрінформ

У Головному управлінні розвідки Міноборони не дають однозначної відповіді, чи варто вірити інформації про загибель Євгена Пригожина в авіакатастрофі. Ще потрібен час. Водночас, ГУР підтверджує смерть командира ПВК «Вагнер» Дмитра Уткіна.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв'ю «Укрінформ».

Зайві свідки та плями на репутації: хто був ліквідований путінським режимомЗагибель Пригожина і Уткіна продовжує ланцюжок тих, від кого свого часу позбавлявся кремль з певних причин. У цьому ж списку – розстріли, ДТП та нібито отруєння. Поіменний перелік – на інфографіці.

«Наразі на 100% ми можемо говорити про підтверджену загибель Уткіна і ще деяких пасажирів. Щодо Пригожина, скажімо так, наразі ще не всі питання закриті. Що стосується організаторів, давайте подумаємо, кому це ще може бути вигідно? Я думаю, що тут, в принципі, все достатньо очевидно», – заявив Юсов.

У нього також запитали, чи може ватажок ПВК Пригожин теоретично десь з'явитися. За словами Юсова, «треба ще деякий час почекати». Також важливо оперувати лише підтвердженими даними.

Нагадаємо, 23 серпня в Тверській області рф розбився літак Пригожина, на борту якого знаходилося керівництво ПВК «Вагнер». В ISW припустили, що путін наказав збити літак Пригожина, щоб помститися за приниження. 27 серпня Слідчий комітет рф офіційно підтвердив смерть Пригожина, а 29 серпня, за даними російських ЗМІ, Пригожина таємно поховали в Санкт-Петербурзі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: