«Вагнерівці» у Африці підпорядковуватимуться Міноборони рф – Bloomberg

Читать на русском
Бійці ПВК Вагнер в Африці підпорядковуватимуться представнику Міноборони рф. Це може призвести до посилення впливу росії у деяких країнах.
Фото: Іван Родіонов

Після загибелі очільника приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина Міністерство оборони російської федерації контролюватиме діяльність ПВК в Африці.

Про це пише Bloomberg.

Наближені до Міноборони рф та ПВК «Вагнер» джерела зазначають, що людина, пов'язана з оборонним відомством, готова взяти на себе відповідальність за діяльність бойовиків у ЦАР. Але про кого йде мова, наразі невідомо.

У матеріалі також зазначається, що російський диктатор володимир путін підписав указ, що зобов'язує «вагнерівців» присягнути на вірність російській державі.

Журналісти припускають, що контроль Міноборони рф над ПВК «Вагнер» може призвести до посилення впливу росії у деяких країнах.

Але такий сценарій, за словами експерта Атлантичної ради Алії Брахімі, матиме для путіна негативні наслідки: після переходу ПВК під контроль держави він нестиме особисту відповідальність за злочини бойовиків у низці країн.

Нагадаємо, у Білорусі загострюється конфлікт між «вагнерівцями» та місцевими силовиками.

Також повідомлялося, що Кремль наказав спецслужбам готуватися до нової спроби заколоту.

Раніше стало відомо, що Велика Британія оголосить найманців ПВК «Вагнер» терористами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: