САП у листопаді скерує до суду ще одну справу Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про встановлення строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 31 жовтня скерує до суду ще одну справу генерального директора Павлоградського хімічного заводу Леоніда Шимана про зловживання на майже 28,5 млн грн.

До цієї дати сторону захисту обмежили в строках на ознайомлення з матеріалами слідства рішенням Вищого антикорупційного суду від 6 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про нову підозру гендиректору Павлоградського хімзаводу Леоніду Шиману та ще трьом особам. Пізніше слідство у справі завершили. На думку детектива НАБУ, двоє фігурантів та їхні захисники затягують процедуру ознайомлення і тому просив обмежити їх у строках.

«Установити строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження стороні захисту у кримінальному провадженні, (двом – ред.) підозрюваним та їх захисникам, у тому числі до 31 жовтня 2023 року включно, після спливу якого сторона захисту вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів цього кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд слухає ще одну справу про збитки Павлоградського хімзаводу. За версією обвинувачення, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: