Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок посадовцю Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Апеляційна інстанція закінчила підготовку до розгляду скарги сторони захисту на оголошений вирок антикорупційного суду.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким до 4 років позбавлення волі засудили комерційного директора державного Павлоградського хімічного заводу Валерія Кирилова.

Таке рішення 25 серпня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційними скаргами захисників обвинуваченого (Валерія Кирилова – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 7 липня 2023 року. Призначити апеляційний розгляд за апеляційними скаргами на 10:00 19 вересня 2023 року», – йдеться в рішенні.

За версією обвинуваченням, у 2015 році комерційний директор ПХЗ Валерія Кирилов з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи – ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Зоря», використав своє службове становище всупереч інтересам служби. Він уклав договори поставки вибухових речовин промислового призначення з ТОВ «НВП «Зоря», а не безпосередньо з кінцевими споживачами на більш економічно вигідних умовах. Кирилов усвідомлював, що посередником продукція буде реалізовуватися кінцевим споживачам по значно вищим цінам, і відвантаження продукції ДП «НВО «ПХЗ» безпосередньо буде здійснюватися на склади кінцевих споживачів, а не посереднику.

Нагадаємо, у лютому 2023 року САП скерувала до суду справу гендиректора ПХЗ Леоніда Шимана та ще двох осіб. У тій справі розмір збитків складає 43,3 млн грн. Її слухають у Вищому антикорупційному суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: