Зеленський представив нового міністра оборони та визначив головні завдання

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський представив нового міністра оборони України Рустема Умэрова.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 7 вересня, представив нового міністра оборони України Рустема Умєрова.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

Як довго перебували на посаді міністра оборони Резніков та його попередникиОлексій Резніков 670 днів очолює Міноборони. Як довго працювали його попередники – на інфографіці.

«Представив нового міністра оборони України Рустема Умєрова. І завдання, які стоять перед ним зараз», – написав Зеленський.

За словами президента, насамперед потрібна нова суб'єктність Міністерства оборони.

«Український воїн – це ключовий пріоритет сил оборони. Якщо для блага та міцності воїна потрібні зміни в діяльності сил оборони, значить, такі зміни повинні бути миттєвими. Це стосується всього, від бюрократичних процедур, які забирають час та енергію воїнів, до забезпечення наших воїнів», – заявив Зеленський.

За його словами, у Міноборони все, що може бути оцифроване, має бути оцифроване. Кожна бюрократична процедура, яка може бути скасована, має бути скасована. Кожна річ, яка може вберегти життя та здоров'я воїнів, має бути знайдена та поставлена до українських військ.

«Потрібна нова філософія ставлення до українських воїнів: люди – це не витратний матеріал. Їхній час і сили – це цінність держави», – зазначив Зеленський.

Президент зазначив, що Сили оборони України мають найбільший у світі досвід успішного захисту у сучасній війні. І все, що дає такий захист, має працювати на кожного українського воїна, на нашу державу загалом та на безпеку наших партнерів.

«А головне, потрібно більше довіри. Довіри до рішень, які ухвалюються, довіри до закупівель, які проводяться, довіри до постачання, яке заплановане та здійснюється, і довіри до комунікації між підрозділами та необхідними їм ланками системи оборони України», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 6 вересня Рада схвалила призначення Рустема Умерова міністром оборони України. До нього цю посаду обіймав Олексій Рєзніков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: