Україна отримала від Литви півтора мільйона набоїв

Читать на русском
Литва відправила українським військовим півтора мільйони одиниць боєприпасів. Найближчим часом Україна отримає також пускові установки для зенітних ракетних комплексів NASAMS.
Фото: gwaramedia.com

У п'ятницю, 8 вересня, Литва передала Україні 1,5 млн одиниць боєприпасів в рамках нового пакету допомоги.

Про це повідомило литовське міністерство оборони.

«Литва продовжує безперервну військову допомогу Україні і сьогодні передала воюючій країні 1,5 мільйона боєприпасів», – йдеться у повідомленні.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Крім того, найближчим часом Литва відправить Україні пускові установки NASAMS, засоби для протидії ворожим дронам, логістичне обладнання та іншу допомогу.

Відомство також нагадує, що Литва вже передала Україні вертольоти Мі-8, зенітні установки Л-70 з боєприпасами, бронетранспортери М113, боєприпаси до гранатометів, мільйони патронів.

З початку повномасштабної війни рф проти України Литва передала Києву допомоги на мільярд євро, або понад 1,2% ВВП країни. При цьому, пів мільярда з цієї суми – це військова підтримка.

Нагадаємо, США найближчим часом передадуть Україні нову партію касетних боєприпасів.

Також на початку вересня Німеччина передала Україні тисячі боєприпасів Gepard.

Раніше стало відомо, що Литва поставить Україні пускові установки NASAMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: