Литва передасть ЗСУ зброю та боєприпаси на суму понад 40 млн євро

Читать на русском
Уряд Литви надав Україні додатковий пакет військової допомоги з нагоди святкування Дня Незалежності. ЗСУ отримають зброю та боєприпаси на суму 41 млн євро.
Фото: Getty Images

Уряд Литви виділив Україні додатковий пакет військової допомоги з нагоди святкування Дня Незалежності.

Про це повідомляє пресслужба литовського Міністерства оборони.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

До пакету допомоги увійде зброя та боєприпаси на суму 41 млн євро. Україна отримає боєприпаси Carl Gustaf, гвинтівки, радари морського спостереження, боєприпаси калібру 5,56 мм, генератори, засоби боротьби з дронами та багато іншого.

У Міноборони Литви зазначили, що країна продовжить спрямовувати кошти до міжнародних фондів підтримки України, а також сприятиме навчанню українських солдатів.

«Внесок Литви у боротьбу за свободу України вже обчислюється мільйонами боєприпасів та тисячами одиниць зброї, а отримана віддача – це цінні уроки та зміцнена оборона Литви. Ми продовжуємо безперебійну підтримку України, яка сьогодні відзначає 32-у річницю своєї незалежності», - заявив голова оборонного відомства Литви Арвідас Анушаускас.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що литовський уряд передасть Збройним силам України пускові установки ЗРК NASAMS.

Раніше повідомлялося, що уряд Литви приєднався до декларації G7 щодо підтримки гарантій безпеки для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: