Французька компанія Delair Drones передала Україні 150 безпілотників

Читать на русском
Україна отримала понад 150 дронів від французької компанії Delair. Україна сама обрала тип безпілотника, а уряд Франції профінансував виробництво.
Фото: aeromotus.com

Україна отримала 150 безпілотників від французької компанії Delair Drones.

Про це у середу, 6 вересня, повідомив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

«Конкретний приклад відданості Франції підтримці України за участю Delair і її генерального директора: понад 150 дронів, що Україна обрала сама, профінансованих Францією і вже доставлених», – написав міністр у соцмережі X (колишній Twitter).

Зазначимо, що мова йде не про одноразову поставку, а про загальну кількість безпілотників, які були передані Україні. Моделі БПЛА не уточнюються, але в асортименті компанії Delair Drones є тільки три безпілотних літальних апарати: DT46, DT26 Line і UX11.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

Також компанія виготовляє ударні дрони для армії Франції (ідеться про недорогі ударні дрони, які легкі у використанні та можуть уражати легкі цілі на відстані до 5 кілометрів).

Нагадаємо, 3 вересня президент Володимир Зеленський повідомив про розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном, під час якої він «передав актуальні потреби в обороні й подякував за потужну оборонну підтримку та постійну допомогу в розширенні можливостей наших воїнів».

Нагадаємо, турецька компанія Baykar Makina передала українським розвідникам ударний безпілотник Bayraktar ТВ2 до Дня Незалежності.

Також повідомлялося, що Україна отримала нову допомогу від Німеччини, у тому числі безпілотники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: