Сили оборони стримали натиск росіян під Мар'їнкою та вразили майже 30 ворожих цілей – Генштаб

Читать на русском
Українські військові за добу відбили атаки російської окупаційної армії на трьох напрямках, сумарно на фронті відбулося 24 бойових зіткнення. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 8 вересня.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові за добу відбили атаки російської окупаційної армії на трьох напрямках, сумарно на фронті відбулося 24 бойових зіткнення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 8 вересня.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Петропавлівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед яких Красне Перше, Кам'янка, Фиголівка, Дворічна, Кучерівка, Табаївка Харківської області.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки окупантів у районі Новоєгорівки Луганської області, ворог також завдав авіаційних ударів неподалік Білогорівки Луганської області, Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни завдали авіаційного удару поряд із Білою Горою Донецької області, а також обстріляли з артилерії понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили атаки противника в районі Авдіївки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких Новокалинове, Керамік, Степове, Авдіївка, Сєвєрне, Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут минулої доби наші захисники відбили понад 10 атак ворога.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів неподалік Урожайного, Старомайорського та Новодарівки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога і крок за кроком звільняють окуповані території, мають успіх у районі на південь від Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах», – розповіли в Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один – по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділами ракетних військ та артилерії вражено один склад боєприпасів, 9 артилерійських засобів, 6 пунктів управління та станція радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, російська армія втратила за останню добу ще 640 військовослужбовців. За час повномасштабної агресії вбито 267 тисяч 540 окупантів.

Раніше у Генштабі повідомили, що бійці ЗСУ пройшли нові рубежі в районах Роботиного та Вербового.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: