На Донеччині окупанти погрозами примушують українців голосувати за партію путіна – Генштаб

Читать на русском
Окупанти агітують місцеве населенням віддавати дітей у школи, де навчають за  програмою рф, а також брати участь у виборах і голосуванні за кандидатів від партії Єдина росія.
Фото: most.ks.ua

У тимчасово окупованій Волновасі Донецької області представники окупаційних адміністрацій агітували місцеве населення, намагаючись примусово залучити дітей шкільного віку до освітнього процесу за програмою рф.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що у період за 15 по 30 серпня представники російських окупаційних адміністрацій проводили агітаційні заходи з місцевим населенням щодо примусового залучення дітей шкільного віку до освітнього процесу у навчальних закладах за програмою РФ та участі у виборах і голосуванні за кандидатів від партії «єдина росія».

«До сімей, які відмовилися віддавати дітей до навчальних закладів, навідуються представники районних відділів освіти у супроводі ФСБ рф з метою проведення профілактичних бесід щодо дотримання норм російського законодавства про обов’язкове отримання середньої освіти. На батьків складено протоколи про неналежне виконання батьківських обов’язків», – говориться у повідомленні.

Повідомляється, що у разі складання трьох таких протоколів вони будуть позбавлені батьківських прав, а дітей передадуть під опіку соціальних служб до дитячих будинків на території росії.

Нагадаємо, окупанти не допустили до занять старшокласників без російського паспорта.

Також окупанти не виплачують допомогу одиноким матерям, якщо ті не мають паспорта Росії.

Раніше стало відомо, що росіяни розпочали «дострокові вибори» на окупованих територіях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: