ЗСУ відбили атаки ворога на чотирьох напрямках і просунулися під Бахмутом – Генштаб

Читать на русском
Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. За добу на фронті сталося 26 бойових зіткнень, повідомили у Генштабі.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. За добу на фронті сталося 26 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 6 вересня.

Протягом доби ворог завдав 10 ракетних, 54 авіаційних ударів, здійснив 31 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

На Лиманському напрямі Сили оборони відбили атаки противника неподалік Новоєгорівки Луганської області. Ворог також завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Веселого Донецької області.

На Куп'янському напрямку окупанти завдали авіаційного удару в районі Сіньківки, Котлярівки, Крохмального Харківської області.

На Бахмутському напрямі Сили оборони відбили атаки ворога біля Оріхово-Василівки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Хромового та Північного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

У свою чергу, внаслідок штурмових дій українські військові мають частковий успіх на південь від Бахмута, витісняють противника із позицій і закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку ворог намагався наступати в районі Авдіївки, успіху не мав. Противник завдав авіаційного удару неподалік Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки Донецької області.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких Ольговське, Левадне, Гуляйполе, Червоне Запорізької області. А на Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Ольгівки.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога і крок за кроком звільняють окуповані території», – зазначено у зведенні.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження ворога, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили склад боєприпасів, 3 артилерійські засоби, 2 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс та 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, українські військові за останню добу знищили ще 610 окупантів. Загальні втрати російської армії на 6 вересня становлять 266 тисяч 290 осіб.

Раніше в Міноборони розповіли, на якому напрямку ЗСУ готуються відбивати новий наступ росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: