Справа прокурорів з Дніпра: адвокату не змінили запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд не став розглядати клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу, оскільки справа нібито йому не підсудна.
Олексій Педус під час затриманняфото: прес-служба НАБУ

Вищий антикорупційний суд відмовився розглядати клопотання про зміну запобіжного заходу адвокату Олексію Педусу, оскільки справа нібито не підсудна ВАКС.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 30 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, прокурор САП змінив підозру адвокату Олексію Педусу. Його тепер додатково підозрюють в організації створення штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності невинної особи, а саме Руслана Гусєва, разом із заступником керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславом Батраком та прокурором цієї прокуратури Сорі Саване.

Також адвоката підозрюють у шахрайському заволодінні 240 тисячами доларів заявника у справі. Як встановило слідство, Педус був захисником Руслана Гусєва. Під час обшуку у Гусєва вилучили $240 тис. На ці кошти не було накладено арешт судом і постановлено ухвалу про повернення їх адвокату Педусу як представнику Гусєва. Втім Педус ці кошти не повернув.

У зв'язку зі збільшенням ризиків прокурор САП просив заарештувати Педуса з альтернативою 10,73 млн грн застави. Втім суд закрив провадження за цим клопотанням. На думку слідчого судді ВАКС Олега Ткаченка, вказана справа не підсудна антикорупційному суду.

Прокурор САП уже подав скаргу на це рішення.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, в цій же справі антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: