НАБУ знайшло $28 тисяч готівкою в службовому сейфі прокурора з Дніпра

Читать на русском
Національне бюро провело обшук у службовому кабінеті одного із заступників керівника окружної прокуратури і знайшло там готівкові кошти.

Національне антикорупційне бюро знайшло в сейфі службового кабінету підозрюваного заступника керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіслава Батрака 28 тисяч доларів готівки. На гроші накладено арешт.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 15 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 18 травня 2023 року детективи НАБУ провели обшук у службовому кабінеті Батрака, де знайшли 28 тисяч доларів готівки, а також інше майно. На вилучене накладено арешт. Утім адвокат підозрюваного подав скаргу на це рішення. Він стверджував, що $27 тис. належать знайомому Батрака, який є адвокатом. Ці кошти адвокат нібито передав на зберігання, а решта $1000 є особистими заощадженнями підозрюваного, за які той планував придбати ювелірну прикрасу.

Прокурор САП заперечував проти задоволення скарги. На його думку, вилучені $28 тис. могли виступати знаряддям вчинення кримінального правопорушення. Окрім того, до виявлених та вилучених грошових коштів може бути застосовано спеціальну конфіскацію. Як зазначається, ці кошти могли бути вилучені в заявника у цій справі. Наразі слідство намагається порівняти номера банкнот. Тому АП ВАКС залишила кошти заарештованими.

«Апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 07.06.2023 р. - без змін», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру адвокату, який підбурив обвинуваченого у справі до надання неправомірної вигоди посадовцям Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області. Пізніше слідство встановило, що заступник керівника та прокурор цієї прокуратури також причетні до правопорушення. Їм повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: