У Міноборони Румунії прокоментували інформацію про падіння дрона рф

Читать на русском
Міністерство оборони Румунії відреагувало на публікацію у ЗМІ інформації про можливе падіння російського дрона-камікадзе на території країни.
Фото: Reuters

Міністерство оборони Румунії відреагувало на публікацію у ЗМІ інформації про можливе падіння російського дрона-камікадзе на території країни.

Заява, присвячена цій темі, з'явилася на офіційному сайті відомства.

Удари по голодуючим у світі: як росія знищує морську інфраструктуру УкраїниРосія почала активно знищувати портову інфраструктуру України, аби позбавити можливості експортувати продовольство. Докладніше про атаки – на інфографіці.

У Міноборони зазначили, що група фахівців румунських ВПС, яка виїхала на ймовірне місце інциденту для розслідування, не виявила жодних конкретних елементів, які б підтверджували гіпотезу про падіння БПЛА.

Зазначається, що в контексті останніх подій прямої військової небезпеки Румунії не виявлено.

«Безпілотники, використані російською федерацією в незаконних і необґрунтованих атаках, жодного разу не були зафіксовані в повітряному просторі Румунії», – йдеться у заяві.

У Міноборони також повідомили, що військові посилили заходи контролю за державним кордоном та перебувають у постійному контакті зі структурами НАТО.

Нагадаємо, росія атакувала порт Ізмаїла в ніч проти 2 серпня. Було знищено 40 тисяч тонн зерна, на яке чекали країни Африки, Китаю та Ізраїль.

Сьогодні в румунських ЗМІ з'явилася інформація про те, що один із російських дронів-камікадзе, які атакували порт Ізмаїла, міг впасти на території Румунії. Мер комуни Чеаталкіой Тудор Чернега розповідав, що багато мешканців чули звуки дронів і навіть бачили падіння безпілотника.

Раніше ЗМІ повідомляли, що румунське судно потрапило під обстріл під час удару рф по порту Рені на Дунаї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: