Президент Румунії засудив атаку рф на українську інфраструктуру на Дунаї

Читать на русском
Йоханніс зазначив, що такі атаки створюють серйозні ризики для судноплавства в акваторії Чорного моря та транзиту українського зерна.
Фото: europarl.europa.eu

Президент Румунії Клаус Йоханніс прокоментував нічний удар рф по українській портовій інфраструктурі на річці Дунай.

Пост, присвячений атаці, з'явився у Twitter-акаунті політика.

Йоханніс засудив дії росії, а також зазначив, що подібні атаки створюють серйозні ризики для судноплавства в акваторії Чорного моря та транзиту українського зерна.

«Я рішуче засуджую нещодавні російські атаки на українську громадянську інфраструктуру на Дунаї, розташовану дуже близько до Румунії. Ця нещодавня ескалація створює серйозні ризики для безпеки у Чорному морі. Це також впливає на подальший транзит зерна з України та, отже, на глобальну продовольчу безпеку», – написав Йоганніс.

Нагадаємо, атака відбувалася з використанням іранських дронів. Три «шахеди» було знищено силами ППО. Внаслідок удару постраждали шестеро людей.

До цього росіяни вже неодноразово атакували портову інфраструктуру в Одеській та Миколаївській областях. Так, 21 липня внаслідок ракетної атаки на зерносховища одного із сільськогосподарських підприємств було знищено 120 тонн продукції.

За словами секретаря РНБО, український ВПК уже виробляє засоби, які допоможуть посилити захист портової інфраструктури від ракетних ударів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: