«Тактично залишили»: окупанти підтвердили втрату села Роботине

Читать на русском
Окупанти майже через два тижні підтвердили втрату Роботиного. Євген Балицький заявив, що армія рф тактично залишила село.
Фото: uatv.ua

Колаборант, голова окупаційної адміністрації Запорізької області Євген Балицький підтвердив, що російська армія «тактично залишила» село Роботине.

Таку заяву він зробив в ефірі Соловйов Live.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

«Російська армія залишила, тактично залишила цей населений пункт, тому що триматися на голій площині, коли немає можливості повністю вкопатися, ... взагалі-то не доцільно. Тому російська армія відійшла на пагорби», – заявив Балицький.

При цьому, як зазначає видання «Медуза», ще напередодні російське міністерство оборони повідомляло про «відбиті атаки з боку української армії в районі Роботиного».

Нагадаємо, ще 22 серпня стало відомо, що українські військові зайшли до Роботиного та розпочали евакуацію мирних жителів, але бої там тривали.

28 серпня у Міністерстві оборони України підтвердили звільнення населеного пункту.

Деталі деокупації села розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Під час операції завдання цілого батальйону виконав 31 військовий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: