У Британії підтвердили втрату Україною першого танка Challenger 2

Читать на русском
Глава Міноборони Британії підтвердив знищення першого танка Challenger 2 в Україні, екіпаж вижив.
Фото: МОУ

Міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс підтвердив інформацію ЗМІ про знищення в Україні першого танка Challenger 2.

Він сказав про це в ефірі телеканалу Sky News.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

«Я можу підтвердити, що це правда. Ймовірно, це перша втрата. Ми дали Україні 14 танків Challenger 2, і ми розуміємо, що матеріальні втрати – це те, що може статися в зоні бойових дій. Я можу також підтвердити, що український екіпаж із шести осіб вижив, це говорить про якість британської техніки», – сказав Шаппс.

Він додав, що танк, ймовірно, було знищено російською артилерією.

У мережі вчора з'явився відеозапис з британським танком Challenger 2, що горить: видно його характерні запасні баки для пального і броньовану коробку тепловізора зверху гармати.

Ukraine War: 'First' British Challenger 2 tank destroyed on frontlineSky News

Джерело в одному із західних оборонних відомств підтвердило ВВС, що на кадрах – танк Challenger 2. Але, за його словами, причиною пошкодження танка стала міна – її вибух спричинив пожежу в задньому паливному баку, екіпаж зміг евакуюватися.

Нагадаємо, раніше десантники ЗСУ показували танк Challenger 2 у дії на фронті.

За підрахунками ЗМІ, за 13 тижнів літнього контрнаступу Україна втратила в боях менш ніж десяту частину поставлених союзниками танків Leopard 2.

На інфографіці «Слово і діло» – порівняння танків, які надали ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: