У вересні в Україну прибудуть перші танки Abrams – Politico

Читать на русском
У середині вересня Україна має отримати кілька американських танків Abrams. Йдеться про перші десять одиниць із 31 обіцяних від США.
Фото: U.S. Army / Patrick Albright

Перші американські танки Abrams можуть з'явитися на полі бою в Україні у середині вересня цього року. Йдеться про перші десять одиниць із 31 обіцяних США.

Про це пише видання Politico.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

У матеріалі йдеться про те, що група українських солдатів завершила навчальну програму на американських танках M1 Abrams.

«Це нова смертоносна зброя, якою офіційні особи сподіваються допомогти Києву прорвати міцну оборону росії», – пише видання.

Так, за словами полковника Мартін О’Доннелла, близько 200 українців пройшли практику на навчальних танках на полігонах армії США в Німеччині. Нещодавно солдати завершили один із останніх етапів програми – загальновійськові навчання батальйонів на полігоні Хоенфельс.

Повідомляється, що перші десять із 31 обіцяного танка Abrams Україна отримає у середині вересня. Представник міністерства оборони уточнив, що ці 70-тонні машини наразі перебувають у Німеччині на завершальному ремонті. Після цього їх відправлять в Україну.

«Західні офіційні особи сподіваються, що прибуття танків дасть силам Києва перевагу, яка їм потрібна, щоб проштовхнути запеклу оборону росії в її виснажливому контрнаступі», – зазначається у матеріалі.

Нагадаємо, Німеччина виділила Україні новий пакет допомоги, який включає танки, дрони та мільйони набоїв.

Також повідомлялося, що США виділили Україні новий пакет допомоги на 250 млн. доларів.

Раніше США офіційно схвалили передачу Україні першої партії танків Abrams.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: