У Forbes підрахували, скільки танків Leopard 2 втратила Україна під час контрнаступу

Читать на русском
За 13 тижнів літнього контрнаступу Україна втратила в боях менш ніж десяту частину поставлених союзниками танків Leopard 2, повідомляє Forbes.
Фото: IMAGO

За 13 тижнів літнього контрнаступу Україна втратила в боях менш ніж десяту частину поставлених союзниками танків Leopard 2.

Про це повідомляє Forbes із посиланням на обізнані джерела.

Танки Leopard: скільки поставили Україні та скільки могло бути знищено у бояхСкільки німецьких танків Leopard союзники пообіцяли Україні, скільки передали до контрнаступу та скільки вже могло бути знищено у боях – на інфографіці.

За даними журналістів, з початку наступу було втрачено лише п'ять танків із 71.

Десять танків зазнали пошкоджень, проте після ремонту в Польщі та Німеччині їх повернули на фронт. Зазначається, що «фундаментальна міцність» Leopard 2 робить ці танки майже незнищенними.

«Це означає, що танки можуть отримати пошкодження, потім відвідати ремонтну базу, повернутися в бій, а потім знову отримати пошкодження і відправитися на ремонт. І так знову і знову», – йдеться у публікації.

У Forbes також розповіли, що майже кожен член екіпажу знищених Leopard 2 – всього 20 осіб – покинув свій танк до того, як він згорів або вибухнув.

Ключовим стало рішення німецьких виробників встановити у машини спеціальні відсіки для 120-міліметрових боєприпасів, які при влучанні спрямовують вибухову хвилю у бік від екіпажу.

«Російські танки, навпаки, зберігають боєприпаси під баштами. Коли боєприпаси детонують, башта відлітає, а троє членів екіпажу миттєво гинуть», – уточнюють журналісти.

Нагадаємо, нещодавно Україна отримала від Німеччини перші Leopard 1. Очікується, що Німеччина поставить ЗСУ понад 100 танків Leopard 1 до кінця 2023 року.

На нашій інфографіці можна побачити, чим відрізняються танки Leopard 1 і Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: