Правоохоронці оголосили підозру корегувальнику ракетного удару по Краматорську

Читать на русском
В даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Фото: t.me/SBUkr

Мешканцю Краматорська, який за даними правоохоронців скоригував ракетний удар по місту 27 червня, оголосили підозру у держзраді.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

Там повідомили, що підозрюваний – працівник газотранспортного підприємства, дистанційно завербований представником спецслужб рф.

У вівторок, 27 червня, підозрюваний отримав завдання перевірити інформацію про місцезнаходження українських військових у Краматорську.

«Він попрямував до центру міста, де помітив на паркуванні автомобілі з військовими номерами та відвідувачів у закладі харчування. Він зафіксував побачене не відео, яке одразу надіслав співрозмовнику з Росії через один із месенджерів», – стверджують у прокуратурі.

Дії підозрюваного призвели до ракетного удару по закладу із комплексу «Іскандер M». В даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, ввечері 27 червня російська армія завдала по Краматорську двох ракетних ударів. Одна ракета влучила в кафе, де знаходилися відвідувачі, будинок звалився. Друга ракета влучила в приватний сектор селища Біленьке.

Загалом внаслідок атаки загинули 12 людей (зокрема троє дітей). Врятували 11 людей.

На інфографіці «Слово і діло» – найкривавіші теракти росії за час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: