Четверо ворожих коригувальників вогню отримали тюремні строки

Читать на русском
Тюремні терміни отримали ще четверо ворожих коригувальників вогню росіян з Києва, Харкова та Донецької області.
фото СБУ

За матеріалами СБУ тюремні терміни отримали ще четверо ворожих коригувальників вогню росіян з Києва, Харкова та Донецької області. Серед них – ексчиновник «Беркуту».

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 8 серпня.

Готувала удар по Миколаївщині під час візиту Зеленського: СБУ затримала агентку рфШпигунка напередодні візиту Володимира Зеленського до Миколаївської області збирала розвіддані та передавали їх росіянам.

Як повідомляється, 4 російські інформатори коригували повітряні атаки росії на українські міста. Співробітники української спецслужби затримали зловмисників під час контрдиверсійних заходів у столиці та прифронтових регіонах України.

За матеріалами СБУ, суд призначив одному із зловмисників 9 років позбавлення волі, решті трьох – 8 років.

У Києві тюремний строк отримала тренерка однієї із столичних шкіл бойових мистецтв.

З початку повномасштабного вторгнення жінка почала публікувати на прокремлівських Телеграм-каналах фотознімки позицій Сил оборони на території міста.

Таким чином на неї вийшов представник російської спецслужби та залучив її до співпраці на користь країни-агресора.

За його завданням киянка відслідковувала місця базування оборонців столиці. У своїх «звітах» агресору вона «уточнювала» не тільки дислокацію українських захисників, але й описувала їхню форму одягу та шеврони.

Також вона «зливала» координати критичної інфраструктури на території столичного регіону.

На Донеччині 9 років тюрми отримав мешканець Краматорська, який працював на одному із місцевих заводів.

Зловмисник наводив російські ракети на маршрути пересування важкої бронетехніки ЗСУ, у тому числі іноземного виробництва. Для комунікації з агресором використовував закритий чат у популярному месенджері.

Ще одним засудженим є колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут». Він передавав своїй дочці у тимчасово окупованому Криму локації Сил оборони в районах міст Гірник та Красногорівка, що на сході України.

У Харкові до 8 років за ґратами засуджено ще одного ворожого інформатора. Злочинець коригував ракетні атаки рф на обласний центр через своїх знайомих з росії, які перебували у полі зору спецслужб рф.

Нагадаємо, СБУ викрила жіночу агентурну мережу на Донетчині. Раніше у Харкові затримали коригувальників ударів росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: