Україна повністю готова до початку переговорів щодо членства в ЄС – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський 24 липня провів кілька нарад, присвячених взаємодії із Євросоюзом. Одна з нарад була присвячена питанню членства нашої країни у ЄС. Про це глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський 24 липня провів кілька нарад, присвячених взаємодії із Євросоюзом.

Про це глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.

Одна з нарад була присвячена питанню членства нашої країни у ЄС.

«Цього року ми маємо вийти на початок переговорів щодо членства. Україна до цього повністю готова – ми виконуємо те, що потрібне з нашого боку. І робимо все можливе, щоб і готовність Євросоюзу була повною. Саме цьогоріч», – сказав Зеленський.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Провів Ставку – спеціальний формат. Найбільша увага – до фронтових питань. Були доповіді Головкома, командувачів основних напрямів, керівника ГУР. Максимум уваги і тих напрямкам, де ми рухаємося вперед, і тим, де українські сили – в обороні.

  • Звичайно, детально розбираємо на Ставці й усі питання щодо захисту від російського ракетного та дронового терору. Захисмт наших людей, наших міст, наших портів, чорноморського «зернового коридору». Готуємо міцні відповіді російським терористам на їхні напади.

  • Провів і велику нараду щодо експорту української аграрної продукції через територію європейських країн. Є дуже важлива домовленість із Єврокомісією щодо 15 вересня – це крайня дата існування обмежень нашого зернового експорту, і ми віримо, що європейська сторона виконає зобов'язання щодо цієї дати, коли тимчасові обмеження припинять діяти. Цілком неприпустиме і відверто не європейське будь-яке продовження обмежень.

  • І ще одне. Передав письмову подяку 56-й окремій мотопіхотній Маріупольській бригаді. Всім її воїнам та комбригам. І сьогодні мені передали шеврон 56 бригади – він уже тут у кабінеті на дошці з іншими шевронами. І прапор підписаний хлопцями.

Раніше повідомлялося, що Зеленський закликав союзників передати Україні більше ППО та зброї на тлі ракетного обстрілу Одеси.

Варто зазначити, що «Слово і діло» традиційно проаналізувало, що протягом останнього місяця обіцяв президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: