Стефанішина розповіла, чи встигне Україна виконати усі рекомендації Єврокомісії до жовтня

Читать на русском
Шлях України до ЄС продовжується, і сьогодні вже виконано більшість рекомендацій Європейського союзу.
фото РБК-Україна

Україна не зможе виконати на 100% усі сім рекомендацій Європейської комісії до середини осені, проте забезпечить виконання всіх законодавчих та інституційних кроків.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час заходу «Як виглядає шлях України до ЄС» у четвер, 17 серпня, у Києві, пише Інтерфакс-Україна.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

«У жовтні ми не почуємо, що ми виконали всі сім рекомендацій на 100%, тому що ми говоримо про основоположні трансформації в країні, пов'язані з правами людини, процесом деолігархізації, який також став одним із стовпів фундаментальних демократичних реформ..Це зміни, які будуть вводитися роками», – сказала Стефанішина.

Водночас вона наголосила, що до жовтня Україна намагатиметься забезпечити виконання всіх узгоджених законодавчих та інституційних кроків.

«І сподіватимемося, що відчинимо двері для політичного рішення», – додала віцепрем'єр.

Нагадаємо, у березні цього року Стефанішина заявила, що Україна виконала майже 80% угоди про асоціацію з Європейським Союзом. А за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Україна розраховувала на старт передвступних переговорів саме у 2023 році.

Ми докладно писали, як Україна виконує рекомендації ЄК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: