НАЗК відкрило доступ до Реєстру корупціонерів: скільки людей внесено до списку

Читать на русском
Станом на 5 вересня до реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення, внесли вже 46 тисяч громадян. Про це заявив керівник НАЗК.
Фото: depositphotos.com

Станом на 5 вересня до реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення, внесли вже 46 тисяч громадян.

Про це заявив керівник Національного агентства із запобігання корупції Олександр Новіков в ефірі телемарафону.

Як у світі карають чиновників-корупціонерівЯк в інших країнах, у мирний час, карають чиновників-корупціонерів – на інфографіці. У США загрожує до 15 років в'язниці та штраф, а Фінляндії – лише 4 роки в'язниці.

Він повідомив, що приблизно 15 тисяч осіб, внесених до списку, вчинили адміністративні правопорушення, 15 тисяч – кримінальні та ще 2 тисячі – дисциплінарні.

Водночас Новіков зазначив, що його відомство виступає за максимізацію прозорості реєстрів та декларацій, але «з урахуванням аспектів безпеки».

«Ми маємо врахувати, що у Мелітополі, у Бердянську, у Генічеську десятки тисяч публічних службовців, які подавали декларації, а там і про членів їхніх сімей та про майно. Там можуть бути близькі, сім'я – це небезпека, адже це може створити такий зручний інструмент для пошуку українських публічних службовців та їхніх близьких. Ми маємо в законі врегулювати, як закрити ці дані», – заявив Новіков.

Нагадаємо, публічний доступ до Реєстру корупціонерів було відкрито 4 вересня. Варто зазначити, що нещодавно президент Володимир Зеленський повідомив, що запропонує парламенту на час воєнного стану прирівняти корупцію до державної зради. ЗМІ вже дізналися деталі президентського законопроєкту.

Раніше Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, як партнери реагують на корупцію в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: