Президент Литви заявив, що корупція в Україні гальмує постачання зброї

Читать на русском
Корупція в Україні значно впливає на західні країни при ухваленні рішень про постачання зброї, заявив президент Литви.
Фото: AP

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що корупція в Україні значно впливає на країни Заходу при ухваленні рішень про постачання зброї.

Він сказав про це в ефірі LRT Forumas.

Як у світі карають чиновників-корупціонерівЯк в інших країнах, у мирний час, карають чиновників-корупціонерів – на інфографіці. У США загрожує до 15 років в'язниці та штраф, а Фінляндії – лише 4 роки в'язниці.

«Це важлива причина. Це надзвичайно важлива причина. Оскільки ті держави, які надають підтримку Україні, є демократичними державами, отже, вони мають враховувати настрої свого суспільства та думку виборців… Уявіть, що виборці в тій чи іншій державі бачать, що в країні, на яку спрямована допомога, відбуваються дуже помітні корупційні скандали . Це величезний удар щодо репутації цієї держави», – заявив Науседа.

Але, наприклад, затримка постачання американських винищувачів F-16, за словами литовського лідера, із цим фактом не пов'язана.

Нагадаємо, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, міжнародні партнери розуміють, що очищення влади в Україні від корупції не може статися миттєво.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що запропонує парламенту на час воєнного стану прирівняти корупцію до державної зради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: