«Ставляться з розумінням»: Марченко розповів, як партнери реагують на корупцію в Україні

Читать на русском
Міністр фінансів вважає, що рівень корупції в Україні зараз найменший. А міжнародні партнери, за його словами, ставляться до окремих фактів корупції з розумінням.
Слово і діло

Міжнародні партнери розуміють, що очищення влади в Україні від корупції не може статися миттєво і готові прийняти той факт, що «у нас може бути корупція».

Про це міністр фінансів Сергій Марченко розповів в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Корупція у цифрах: як змінюється кількість покараних, оцінка українців і місце у рейтингахЯк змінюється кількість покараних за корупцію, як українці оцінюють рівень корупції в країні і яке місце Україна посідає у рейтингах – на інфографіках.

На думку Марченка, рівень корупції в Україні зараз найменший «загалом по системі», але, можливо, досить високий в окремих секторах.

«Ті явища корупційні, які виникають, звичайно, нам не додають, як кажуть, додаткових аргументів. Але партнери розуміють, що очищення системи влади в Україні не може відбуватися так: ми сказали, що в нас немає корупції – її немає. Це процес. І те, що, умовно кажучи, роблять суспільні організації, розголос, який є, робота тих же ж органів НАЗК, НАБУ та інших дають свій ефект. З певним запізненням ефект. Тому це нормально. І партнери це також розуміють. Вони готові прийняти, що у нас може бути корупція. Тому що ніхто не скаже, що от у нас війна, і корупція закінчилася. Тому що корупція, можливо, перейшла в інший формат під час війни», – сказав голова Мінфіну.

Він додав, що кожний корупційний скандал в Україні означає більше перевірок з боку міжнародних донорів.

«Я ж працюю з фінансистами. Вони кажуть: дивіться, у вас є кейс корупційний. Це значить наступне, що ви будете давати звітів удвічі більше, це значить, що аудитори приїдуть удвічі частіше, і це значить, що ваші слова перевірятимуться вдвічі ретельніше», – розповів він.

Нагадаємо, Україна піднялася у рейтингу сприйняття корупції, який складає Transparency International.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: