У Литві вважають, що закриття кордону з Білоруссю не є актуальним після смерті Пригожина

Читать на русском
Після смерті ватажка ПВК Пригожина у лавах угруповання Вагнер спостерігається певне нерозуміння ситуації.
фото REUTERS

У Литві не бачать необхідності подальшого закриття кордону з Білоруссю після смерті ватажка ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина. Найманці не влаштовують провокації та немає ознак їхньої підготовки.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, пише delfi.

ПВК «Вагнер» у Білорусі: скільки найманців та техніки прибуло до країниУ Білорусь прибуло вже 5 тисяч найманців Вагнера та 14 колон техніки. Докладніше – на інфографіці.

«Після смерті Пригожина ми бачимо, що у лавах угруповання «Вагнер» спостерігається якесь розгублення. І сьогодні я не маю жодної конкретної інформації про те, що члени угруповання «Вагнер» знаходяться біля нашого кордону і намагаються дестабілізувати прикордонну ситуацію», – сказав він.

Науседа додав, що рішення про повне закриття кордону з Білоруссю може бути ухвалене лише у разі погіршення ситуації на кордоні.

«Якщо ситуація ускладнюється, ми діємо одним чином, якщо ситуація залишається такою самою, як зараз, або навіть стабілізується, ми маємо діяти інакше. Ніхто не хоче закривати кордони лише заради спортивного інтересу», – сказав він.

Нагадаємо, 18 серпня Литва вирішила тимчасово закрити два прикордонні пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Згодом литовська сторона закрила ще два пункти пропуску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: