Байден готовий зустрітися з Кім Чен Ином – Білий дім

Читать на русском
Американський лідер готовий до зустрічі з північнокорейським колегою без будь-яких попередніх умов, щоб обговорити денуклеаризацію Корейського півострова.
Колаж: Слово і діло

Президент США Джо Байден хоче зустрітись з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином без жодних попередніх умов, щоб обговорити денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Kyodo.

«Ми готові сісти за стіл переговорів без попередніх умов», – заявив Кірбі в інтерв'ю, зазначивши, що поки що КНДР не дала позитивної відповіді на пропозицію.

Згідно з Kyodo, це перший випадок при адміністрації Байдена, коли США висловили готовність до переговорів з КНДР на найвищому рівні. До цього Вашингтон вів діалог із Кім Чен Ином за президентства Дональда Трампа.

Зазначається, що Трамп тричі особисто зустрічався з Кімом. Остання їх зустріч відбулася 30 червня 2019 року. Тоді вони зустрілися у демілітаризованій зоні між Північною і Південною Кореєю.

Нагадаємо, Кім Чен Ин заявив про прагнення «триматися за руку» з путіним і співпрацювати з росією.

Раніше радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США готові до переговорів із Північною Кореєю щодо згортання її ядерної програми.

У 2021 році президент США Джозеф Байден вже заявляв, що згоден провести особисту зустріч із північнокорейським лідером Кім Чен Ином у тому випадку, якщо глава КНДР погодиться на переговори з метою подальшої денуклеаризації Корейського півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: