Названо загальну кількість військових рф на Лимано-Куп'янському напрямку

Читать на русском
На Лимано-Куп'янському напрямку противник значно підвищив кількість обстрілів та змістив акцент.
фото Міноборони рф

Російські окупанти тримають приблизно 100 тисяч своїх військових на Лимано-Куп'янському напрямку. При цьому вони збільшили кількість атак.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону у неділю, 27 серпня.

Війська рф під Куп'янськом повторюють тактику боїв за Бахмут – ЗСУОкупанти задіюють так звані роти Шторм-Z. Це репліка на підрозділи Вагнера, що воювали під Бахмутом.

За його словами, на Лимано-Куп'янському напрямку противник значно збільшив кількість обстрілів. Наприклад, станом на 26 серпня він здійснив 620 обстрілів позицій ЗСУ та завдав 15 авіаударів.

«Загалом, якщо дивитися на весь напрямок, то там знаходиться близько 110 тисяч російських військовослужбовців. На Куп'янському напрямку знаходиться 45 тисяч, а на Лиманському – 48 тисяч окупаційних військ», – наголосив Євлаш.

Він додав, що окупанти для штурму активно використовують загони «шторм-z», бойовий армійський резерв, Кантемирівську дивізію, що включає танковий полк.

Євлаш зазначив, що акцент противника дещо змінився – від Куп'янського напрямку у бік Новоєгорівки. Загалом наші військові відбили на цьому напрямку 10 ворожих штурмів противника.

Нагадаємо, у Харківській ОВА спростували фейк росіян про вихід ЗСУ з Куп'янська та Синьківки. А в Міноборони заявили, що росіяни досі намагаються наступати на Куп'янському напрямку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: