Зеленський запропонує парламенту нову кандидатуру міністра оборони

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України і назвав його наступника.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

Про це він заявив у зверненні за підсумками 557-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України.

Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Я вважаю, що міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому.

Зараз очолити міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури. Осінь – час для посилення», – сказав Зеленський.

Зазначимо, Рустем Умєров народився 19 квітня 1982 року в Самарканді (Узбекистан) в сім'ї вихідців з Алушти (Крим).

У вересні 2019 року Умєров був обраний народним депутатом України від фракції «Голос». Під час роботи у Верховній раді очолював Тимчасову спеціальну комісію з питань моніторингу отримання використання міжнародної матеріально-технічної допомоги.

Нагадаємо, нардеп із «Голосу» Ярослав Железняк 31 серпня анонсував призначення Умєрова на посаду голови Міноборони замість Резнікова.

Раніше Олексій Резніков прокоментував чутки про можливу відставку, назвавши посаду «Голгофою».

Також глава Міноборони Резніков прокоментував ситуацію навколо закупівель курток для ЗСУ його відомством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: